Borstvoeding geven

Borstvoeding geven, bijna iedere kersverse moeder is wel op de hoogte van de voordelen die borstvoeding heeft. Borstvoeding is namelijk niet alleen maar voeding, maar het geeft de baby ook bescherming op verschillende vlakken. De componenten die in moedermelk zitten dragen bij aan een gezonde en goede ontwikkeling van je kind. Ook voor premature baby’s is iedere druppel die ze aan borstvoeding binnenkrijgen belangrijk. Weet jij ook al precies de voordelen van borstvoeding?

Borstvoeding geven en afkolven

Vele onderzoeken hebben de verschillende voordelen aangetoond die kinderen hebben die de eerste maanden van hun leven uitsluitend borstvoeding hebben gekregen.

Borstvoeding geven aan baby

Maar ook na die eerste maanden van hun leven blijken de positieve eigenschappen van borstvoeding nog steeds door te werken. Eigenlijk zijn de voordelen voor het kind levenslang en de meeste moeders zullen dan ook eerder voor borstvoeding kiezen. Toch levert het geven van borstvoeding ook nog weleens problemen op. Bijvoorbeeld als je weer gaat werken. Natuurlijk kun je gaan afkolven, maar welke borstkolf kun je dan het beste gebruiken en wat heb je nog meer nodig? En wat heb je nodig om borstvoeding te geven? Allemaal vragen die voorbijkomen als je met borstvoeding of afkolven te maken krijgt. Zo is bijvoorbeeld niet iedere borstkolf geschikt voor iedere situatie.

Als borstvoeding geven niet makkelijk gaat

Daarbij is het geven van borstvoeding of het afkolven ook weer niet zo vanzelfsprekend als dat soms wordt beweerd. Vrouwen kunnen wel degelijk tegen problemen met het geven van borstvoeding aanlopen. Dit kan door fysieke klachten of emotionele problemen zijn of misschien is er geen aanwijsbare reden waarom het niet lukt. Het is prettig om te weten wat je in dergelijke situaties het beste kunt doen. Als je besluit om toch te stoppen met borstvoeding geven, is dat vaak geen makkelijke beslissing. Juist omdat je weet dat borstvoeding zo gezond is. Zet met onze informatie gewoon eens alles op een rijtje, misschien dat de keuze dan makkelijker wordt.