Borstkolf voor verhuur

Heb jij een borstkolf nodig? Welke kolf is als borstkolf voor verhuur geschikt? Wat voor merk en model je het beste kunt gebruiken, hangt een beetje van de situatie af waarin je jezelf bevindt, hoe lang je hem wilt gaan gebruiken en onder welke omstandigheden. Wil je alleen de melkproductie op gang brengen of wil je het kolfapparaat langere tijd gaan gebruiken om moedermelk te gaan afkolven? Wil je hem mee kunnen nemen naar je werk of is hij alleen voor thuisgebruik?

 

Kosten borstkolf voor verhuur

Veel moeders die beginnen met borstvoeding geven, kiezen er in eerste instantie voor om een borstkolf te huren. In praktijk zien we dat de professionele borstkolven van de merken Medela en Ardo het meest geschikt zijn om te huren. De kosten voor het huren van een professionele kolf zijn ongeveer 2,50 per dag. Wanneer je lid bent van een thuiszorgorganisaties zoals Evean, Icare of Meander, dan krijg je de eerste week huur vaak gratis. Ook wordt in veel gevallen het huren van een borstkolf geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar.

borstkolf voor verhuur

Een elektrische borstkolf voor verhuur

Bij een elektrische borstkolf wordt de kolf vacuüm gezogen door middel van een motortje. Een flesje met een opzetstuk zit hier dan met een snoer op aangesloten. Vanzelfsprekend heeft een elektrische borstkolf meer zuigkracht dan een handborstkolf en meestal kun je ze ook nog in verschillende sterktes instellen. Daarbij heb je ook nog eens de keuze voor een enkel of een dubbel opzetstuk voor beide borsten. Een dubbele borstkolf gaat een stuk sneller.

Type borstkolven die verhuurd worden

Door de Ardo borstkolf te huren en borstvoeding accessoires te kopen, heb je alles in huis wat je nodig hebt om jouw borstvoeding af te kolven. Dat kan zowel in het ziekenhuis, thuis, op het werk of ergens anders. Net na de bevalling is de Ardo Carum borstkolf een uitstekende keuze. Zeker als zelf voeden niet (voldoende) lukt of ter stimulatie om de moedermelk goed op gang te krijgen.

Meest gebruikte borstkolf voor verhuur

Ook het assortiment van Medela voorziet in alle behoeften van de moeders die borstvoeding willen geven. Zo is er de Medela Symphony borstkolf die optimaal voorziet in het op gang helpen van borstvoeding. Ideaal bij premature baby’s. Het is een geavanceerde borstkolf die ook veel in het ziekenhuis wordt gebruikt. Alle borstkolven van Medela zijn uitgerust met de 2-Phase Expression technologie. Deze technologie imiteert het natuurlijke zuigritme van een baby. Dit maakt dat een moeder in een kortere tijd meer melk kan afkolven.

Verhuur van niet-professionele borstkolven

Op de meeste plekken vind je een professionele Ardo of Medela borstkolf voor verhuur. Er zijn echter ook verloskundigen en lactatiekundigen die er voor kiezen om niet-professionele kolven te huur aan te bieden. Zo’n kleinere borstkolf kun je huren als je niet direct een eigen kolf wilt kopen en als je wel wilt proberen of hij prettig is in gebruik. Het is in dit geval erg belangrijk om een kolf met een gesloten systeem te huren. Sommige verhuurders van borstkolven bieden de service om de kolf per post thuis te bezorgen.