Adressen borstkolf huren

Als je een borstkolf wilt huren heb je misschien een aantal vragen. Het is prettig als je op deze vragen een duidelijk antwoord kunt vinden. Zo wil je misschien weten waar je een borstkolf kunt huren bij jou in de buurt of wat de kosten zijn om een borstkolf te huren. Ook is het belangrijk om te weten wat je allemaal nodig hebt om te gaan kolven. Op de pagina adressen borstkolf huren vind je de antwoorden op allerlei verschillende vragen. 

Adressen borstkolf huren

Wat zijn de kosten voor het huren van een borstkolf

Wat de kosten zijn voor het huren van een borstkolf hangt natuurlijk af van het type en merk borstkolf. Een elektrische borstkolf, zoals de Medela Symphony of Ardo Carum, huur je vaak al voor 2,50 per dag bij een thuiszorgwinkel of bij een verloskundige of lactatiekundige. Het is in sommige situaties ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor een vergoeding voor het huren van een borstkolf. Dit moet je navragen bij je zorgverzekering of in je polisvoorwaarden opzoeken.

Wat heb je nodig als je een borstkolf huurt

Als je gaat kolven heb je behalve het kolfapparaat ook accessoires nodig. Denk hierbij aan de flesjes met speciale spenen om de baby te voeden met de afgekolfde melk en zakjes om moedermelk te bewaren. Maar ook eventueel extra slangen en borstschilden. Natuurlijk speelt de hygiëne bij borstkolven een grote rol. Daarom is het ook verstandig als je zorgt dat je de juiste reinigingsmiddelen hebt en een speciale afwasborstel waarmee je ook de moeilijkste plekjes schoon kunt maken. Wanneer je een borstkolf huurt om te starten met afkolven van moedermelk, moet je ook deze accessoires voor het geven van borstvoeding kopen.

Adressen borstkolf huren bij mij in de buurt

Het is niet handig als je het hele land door moet reizen om een borstkolf te huren. Daarom is het prettig om te weten of er een adres bij jou in de buurt is waar je een borstkolf kunt huren. Op veel verschillende plekken zijn thuiszorgwinkels gevestigd. Ook is er vaak wel een verloskundige, lactatiekundige of een ziekenhuis in de buurt waar je na de geboorte van je kindje een borstkolf kunt huren.